HR
EN

Karlovac – „grad susreta“ za partnere projekta FORTITUDE

14.10.2021.

Baš kako i slogan samog grada glasi, Karlovac je bio mjesto susreta partnera na novom projektnom sastanku i radionici u okviru projekta FORTITUDE, održanima od 11. do 13. listopada.

Bila je to prilika da se projektni partneri u najvećem broju nađu „uživo“ kako bi zajednički prošli sve aktivnosti koje su napravljene, ali i dogovorili one koje im slijede u nastavku projekta. Poseban naglasak bio je na detaljima organizacije zajedničke manifestacije pod nazivom Noć tvrđava koja nas čeka slijedeće godine, a koja će se u budućnosti odvijati jednom godišnje istovremeno na svim partnerskim lokacijama.

Nakon prethodno održanih radionica koje su povezale temu baštine s turizmom i interpretacijom, dvodnevna radionica u Karlovcu povezala je temu baštine i promocije. Sama radionica je bila hibridnog karaktera, no većina partnera, zajedno s lokalnim dionicima, ipak je uživo sudjelovala u inspirativnim prezentacijama, diskusijama i primjerima uspješnih praksi.

Moderator radionice i ovaj je put bio Rafael Deroo, glavni tajnik Europske mreže utvrđenih gradova i obrambenih fortifikacija EFFORTS koji je održao zanimljive prezentacije s naglaskom na storytelling i marketing lokacija i gradova. Svoja iskustva s kulturnom fortifikacijskom rutom, kao i digitalnom promocijom fortifikacijske baštine, podijelio je i Dirk Roder, direktor transnacionalne mreže Forte Cultura.

Održane radionice korak su bliže ostvarenju osnovnog cilja projekta – unaprjeđenju turističke ponude povijesnih tvrđava i kreiranju zajedničkih kulturnih događanja kako bi se podigla turistička atraktivnost povijesnih lokacija i privukli posjetitelji i van turističke sezone. Rezultati projekta bit će vidljivi u ponudi posjetiteljskih centara u 5 partnerskih gradova: Šibeniku, Karlovcu, Banja Luci, Herceg Novom i Baru.

Podsjetimo, projekt FORTITUDE (Historic Fortresses Intensyfing Cross-Border Tourism Development) započeo je 1. ožujka 2020. i trajat će do 28. veljače 2022. godine. Nositelj projekta je Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik s partnerima Grad Karlovac, Opština Herceg Novi, Opština Bar i Grad Banja Luka, a ukupna vrijednost iznosi 1 618 438.72 eura, od čega je 85% sufinancirano iz programa Interreg IPA CBC Croatia - Bosnia and Herzegovina – Montenegro 2014 – 2020.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti