HR
EN

Kampus na Tvrđavi sv. Ivana drugu godinu zaredom okupio poduzetnike na Uplift Meetupu!

12.03.2024.

Kampus na Tvrđavi sv. Ivana proteklog je vikenda drugu godinu zaredom okupio ambiciozne mlade poduzetnike na Uplift Meetupu. Uplift Meetup je dio jedinstvene edukacije namijenjene mikro, malim i srednjim poduzetnicima iz sektora turizma i uslužnih djelatnosti iz cijele Hrvatske koji se već treću godinu provodi u sklopu projekta Uplift, a organiziraju ga Mastercard kao nositelj cijelog projekta te Algebra koja je zadužena za edukativni dio projekta.

Dvodnevni susret polaznika Uplift akademije obilježio je niz inspirativnih predavanja i radionica, usmjerenih na rješavanje aktualnih izazova u poduzetništvu i osnaživanje sudionika da kroz inovacije mijenjaju svijet nabolje, a predavači su bili: Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, Antonia Radić Brkan, zamjenica gradonačelnika Makarske, Morana Periša, voditeljice odjela za programsku produkciju Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, dr.sc. Maja Brkljačić, rukovoditeljica razvoja poslovanja Algebra LAB-a, izv.prof.dr.sc. Leo Mršić, prorektor za znanost i istraživanje Sveučilišta Algebra, Marina Mustać, Sveučilište Algebra, Vanja Šebek, Sveučilište Algebra te Dajana Brajčić Jurica, polaznica druge generacije Uplift akademije i menadžerica mini resorta Augusta Insula.

U fokusu događaja bila su predavanja stručnjaka koji su podijelili svoja iskustva i savjete iz različitih područja – od rada na EU projektima i izazova u turizmu do financijskog planiranja i primjene umjetne inteligencije. Osim toga, polaznici su imali priliku čuti inspirativne priče o kulturnoj transformaciji grada Šibenika, što je poslužilo kao primjer kako se slični pristupi mogu primijeniti u poduzetništvu.

„U Šibeniku smo u posljednjih 13 godina realizirali EU projekte u vrijednosti od 170 milijuna eura i svjedočili preokretu sumornih gospodarskih trendova, revitalizaciji grada i kulture, što je dalo novi optimizam stanovnicima i poduzetnicima", rekao je Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj grada Šibenika, u sklopu svog predavanja o transformaciji Šibenika kroz EU projekte.

Događaj je bio i prostor za razmjenu ideja i umrežavanje gdje su poduzetnici mogli dijeliti svoje projekte, izazove i vizije za budućnost. Sudionici su istaknuli vrijednost iskustva, naglašavajući kako su predavanja bila prilagođena potrebama mladih poduzetnika te kako je umrežavanje s kolegama pružilo nove perspektive i potencijalne prilike za suradnju.

Uplift Meetup u Šibeniku pokazao je da je ključ uspjeha u poduzetništvu kontinuirano učenje, otvorenost prema novim tehnologijama i spremnost na suradnju.

„Od početka projekta Uplift naglašavamo da je promjenama potrebno pristupiti sveobuhvatno, o čemu god se radilo. U ovom slučaju riječ je o promjenama koje mali poduzetnici mogu donijeti svom poslovanju, lokalnoj zajednici kao i gospodarstvu u cjelini. Uplift Meetup je zaokružio na najbolji mogući način ono što projekt Uplift jest – spoj iskustva i znanja vrhunskih stručnjaka s entuzijazmom malih poduzetnika koji su spremni čuti i implementirati novosti koje im mogu pomoći stvarati poduzeća otporna na tržišne promjene. Veseli me što iz godine u godinu u dobivamo primjere koji pokazuju kako se dobra ideja nošena voljom i hrabrošću uvijek isplati", poručila je Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj.

Kroz ove susrete, mladi poduzetnici dobivaju priliku ne samo da unaprijede svoje vještine i znanje, već i postati dio zajednice koja zajednički teži promjenama na bolje u poduzetničkom svijetu.

U dosadašnje tri sezone projekta Uplift čak je 104 malih poduzetnika iz cijele Hrvatske dobilo priliku stjecati nova znanja i vještine na Uplift akademiji, a u trećoj sezoni je pokrenuta i Uplift akademija+ namijenjena dužnosnicima i službenicima u javnoj upravi kako bi se na taj način postigla sinergija lokalnog poduzetništva i lokalne uprave s ciljem stvaranja boljitka za društvo u cjelini.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti