HR
EN

Kaja Farszky i instrumentalni teatar pripremili teren za Massima i gostovanje Motovun Film Festivala

11.08.2015.

TJEDAN BOGAT DOGAĐANJIMA NA TVRĐAVI SV. MIHOVILA!

Svestrana udaraljkašica Kaja Farszky sinoć je u sklopu novog umjetničkog programa Strana B gostovala na Tvrđavi sv. Mihovila i zajedno sa svojim kovčegom povela publiku na putovanje kroz kratku priču instrumentalnog teatra od 70ih godina pa sve do danas.

''Glazba za jedan kovčeg nastala je potpuno banalno- kako sviram udaraljke uvijek je tu puno spremanja, puno rastavljanja, uvijek dođemo prvi, a idemo zadnji, tako da mi je bila želja napraviti jedan solistički koncert sa minimalnim instrumentarijem. Ovdje su dakle u pitanju mali instrumenti koji doslovnu stanu u jedan kovčeg, kako bi se napravio udaraljkaški koncert koji je tehnički jednostavan i lako prenosiv, a Tvrđava sv. Mihovila ispunila je i nadmašila moja očekivanja. Od samog dolaska, pa do postave, tehničke ekipe i podrške na off pozornici, odnosno Strani B koja je moram priznati malo izazovnija nego nekakva kazališna dvorana koja je akustično zatvorena. Ali meni je to predstavljalo izazov i mislim da ovakav program treba dovoditi u ovakve neklasične prostore obzirom da ni sam program nije klasičan.'' izjavila je Kaja nakon koncerta.

Nesvakidašnji koncert instrumentalnog teatra u kojem su, pored klasičnih udaraljkaških instrumenata sudjelovale i tave, posude s vodom kao i brusni papir začinio je tipični ponedjeljak i odlično najavio tjedan prepun događanja na Tvrđavi sv. Mihovila. Večeras, 11.8. i sutra, 12.8. s početkom u 21 sat na ljetnoj pozornici gostuje popularni Massimo za čija se oba rasprodana koncerta već mjesecima tražila karta više, a za kraj tjedna tvrđava se pretvara u prekrasno kino pod zvijezdama kad se najpoznatiji filmski festival s motovunskog brda seli na Tvrđavu sv. Mihovila, 63 metra iznad realnosti u sklopu programa Mihovil gleda filmove.

Motovun Film Festival od svojih je početaka posvećen filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, filmovima koji su se nametnuli inovativnošću, idejom i snagom svojih priča. Na šibensku Tvrđavu sv. Mihovila stiže šest filmskih naslova iz središnjeg filmskog programa MFF-a po izboru selektora Jurice Pavičića i Milene Zajović, u kojima će na najljepšoj pozornici na otvorenom od 13. do 15. kolovoza svi ljubitelji filmske umjetnosti moći odmoriti dušu.

Ulaznice za Motovun u Šibeniku: Mihovil gleda filmove mogu se kupiti na blagajnama Tvrđave svaki dan od 8,30 do 22 h, štandu kod HNK Šibenik na Poljani (9-12 i 20-22 h), u Muzeju grada Šibenika (10-18 h) i preko sustava croatia-tickets.com.

Članovi Kluba prijatelja i ovaj put dobivaju više! Svi prijatelji uz predočenje svojih članskih iskaznica mogu na navedenim prodajnim mjestima potpuno besplatno predignuti svoje festivalske ulaznice, dok za sve ostale cijena jednodnevne ulaznice iznosi 25 kuna i 60 kuna za festivalsku.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti