HR
EN

Jedinstveni okusi slatke tvornice Medenko u vinskim kombinacijama na Tvrđavi Barone

10.05.2018.

Tvrđava Barone će u subotu, 12. svibnja, biti nezaobilazna destinacija sladokusaca i gurmana!

Ivana Baković, kreativan um koji stoji iza nesvakidašnjih okusa proizašlih iz slatke tvornice Medenko prezentirati će raznovrsne okuse ovih odličnih sladoleda. Već poznate netipične okuse, poput sladoleda sa okusom plavog sira sa orasima u medu ili pak timijana s tamnom čokoladom Ivana će uparivati s vinima šibenskoga kraja, te razigrati nepca svih koji odluče subotnje jutro provesti na Tvrđavi Barone. Glazbenu podlogu promotivnoj degustaciji pružit će šibenski duo Baby Kate &M, a prezentacija će započeti u 11:30 sati uz ograničeni broj besplatnih degustacijskih porcija uparenih sladoleda i vina.

 

Po prvi će puta biti predstavljeni novi i neobični okusi sladoleda spravljeni od domaćih sezonskih namirnica. Među njima su sladoled od paške ovčje skute, poslužen s paškim medom od kadulje, kao i sladoled okusa gorke čokolade kojem se pridružuju maslinovo ulje i cvijet soli. Teško je nabrojati sve neobične kombinacije, stoga svratite na Barone i okusite ledene poslastice iz slatke tvornice Medenko uparene s vinom, medom i uljima.

Sladoled se proizvodi ručno, prema tradicionalnim recepturama, od pravog mlijeka i vrhnja, bez umjetnih aroma, boja i konzervansa, u malim serijama domaće proizvodnje. Okusi sladoleda počivaju na sezonskim namirnicama koje prate ritam godišnjih doba, a okusi prezentirani na Tvrđavi Barone uvertira su u ljeto pred nama.

Za članove Kluba prijatelja ulaz je kao i uvijek slobodan, dok su ostali posjetitelji s važećom dnevnom kartom za posjet Tvrđavama pozvani da se pridruže i prepuste se uživanju u unikatnim okusima uz čašu vina.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti