HR
EN

JAZZOM U SEZONU – More Love Ensemble otvara Stranu B!

03.05.2017.

Od ove godine, 'B' u Strani B znači Barone!

Kulturno-umjetnički program naziva Strana B ove godine odvijat će se na kulturnoj atrakciji 2016. godine - Tvrđavi Barone. Iako je promijenila prvotnu lokaciju s Tvrđave sv. Mihovila, nije promijenila svoj štih. Zamišljena je kao druga strana glazbeno-filmskih večeri, namijenjena prvenstveno intimnijoj atmosferi visoko nad Šibenikom, u prekrasnom ambijentu Tvrđave Barone s bogatim, nesvakidašnjim programom. Prvo ovogodišnje izdanje Strane B donosi koncert world music jazz sastava More Love Ensemble uz gosta na violini, renomiranog glazbenika Marka Firsta u programu pod nazivom More Love for Tchaikovsky.

Djelom More Love for Tchaikovsky sastav nastavlja dugu i lijepu tradiciju ispreplitanja i spajanja jazz i klasične glazbe, čije su spone i utjecaji neraskidivi i neosporni, ovaj puta u vlastitoj interpretaciji nekih od odabranih, njima posebno značajnih,  kompozicija velikog Petra Iljiča Čajkovskog, jednog od najutjecajnijih kompozitora iz  razdoblja romantizma. 

Četiri prijatelja, glazbenika i strastvena ljubitelja neke druge stvarnosti koju stvara jazz osvojit će vas originalnim izvedbama i interpretacijama, ispuniti pozitivnom energijom i odvesti na harmonično putovanje između sna i jave.

Mali sneak peak onoga što nam Melita Lovričević, Petar Ćulibrk, Enos Kugler i Marko First pripremaju na Tvrđavi Barone pogledajte na: bitly./MoreLoveToTchaikovsky

Članovima Kluba prijatelja šibenskih tvrđava i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom, omogućen je slobodan ulaz na sve programe Strane B.

Naredni dan, u subotu 6. svibnja povodom Međunarodnog dana jazza, koji se u svijetu obilježava 30. travnja, članovi benda More Love Ensemble održat će jazz radionicu improvizacije, kreacije i inspiracije Tvrđavi Barone od 10 – 12 sati. MDJ workshop jam besplatan je za sve članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava. Broj mjesta je ograničen, a predbilježbe se primaju na citypoint@tvrdjava-kulture.hr, osobno u City Pointu šibenskih tvrđava ili na broj: 0916196534. Uz srce puno jazza, polaznici se pozivaju da ponesu i svoj instrument ukoliko ga posjeduju!

Podsjećamo građane da je sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji u subotu 6. svibnja od 9 do 13 sati slobodan ulaz na Tvrđavu Barone. Sve zainteresirane za obnovu šibenske kulturne baštine pozivamo na predavanje o obnovi šibenskih Tvrđava putem EU fondova od 10 sati u prostoru gastro-kulturnog centra Tvrđave Barone. Predavanje će održati Josip Pavić, stručni suradnik za kulturnu baštinu Tvrđave kulture Šibenik.

Postavke pristupačnosti

U petak 27.5. Tvrđava sv. Mihovila bit će otvorena za posjet od 9 do 18.30 sati

Hvala na razumijevanju i dobro došli!