HR
EN

JAZZOM U SEZONU – More Love Ensemble otvara Stranu B!

03.05.2017.

Od ove godine, 'B' u Strani B znači Barone!

Kulturno-umjetnički program naziva Strana B ove godine odvijat će se na kulturnoj atrakciji 2016. godine - Tvrđavi Barone. Iako je promijenila prvotnu lokaciju s Tvrđave sv. Mihovila, nije promijenila svoj štih. Zamišljena je kao druga strana glazbeno-filmskih večeri, namijenjena prvenstveno intimnijoj atmosferi visoko nad Šibenikom, u prekrasnom ambijentu Tvrđave Barone s bogatim, nesvakidašnjim programom. Prvo ovogodišnje izdanje Strane B donosi koncert world music jazz sastava More Love Ensemble uz gosta na violini, renomiranog glazbenika Marka Firsta u programu pod nazivom More Love for Tchaikovsky.

Djelom More Love for Tchaikovsky sastav nastavlja dugu i lijepu tradiciju ispreplitanja i spajanja jazz i klasične glazbe, čije su spone i utjecaji neraskidivi i neosporni, ovaj puta u vlastitoj interpretaciji nekih od odabranih, njima posebno značajnih,  kompozicija velikog Petra Iljiča Čajkovskog, jednog od najutjecajnijih kompozitora iz  razdoblja romantizma. 

Četiri prijatelja, glazbenika i strastvena ljubitelja neke druge stvarnosti koju stvara jazz osvojit će vas originalnim izvedbama i interpretacijama, ispuniti pozitivnom energijom i odvesti na harmonično putovanje između sna i jave.

Mali sneak peak onoga što nam Melita Lovričević, Petar Ćulibrk, Enos Kugler i Marko First pripremaju na Tvrđavi Barone pogledajte na: bitly./MoreLoveToTchaikovsky

Članovima Kluba prijatelja šibenskih tvrđava i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom, omogućen je slobodan ulaz na sve programe Strane B.

Naredni dan, u subotu 6. svibnja povodom Međunarodnog dana jazza, koji se u svijetu obilježava 30. travnja, članovi benda More Love Ensemble održat će jazz radionicu improvizacije, kreacije i inspiracije Tvrđavi Barone od 10 – 12 sati. MDJ workshop jam besplatan je za sve članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava. Broj mjesta je ograničen, a predbilježbe se primaju na citypoint@tvrdjava-kulture.hr, osobno u City Pointu šibenskih tvrđava ili na broj: 0916196534. Uz srce puno jazza, polaznici se pozivaju da ponesu i svoj instrument ukoliko ga posjeduju!

Podsjećamo građane da je sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji u subotu 6. svibnja od 9 do 13 sati slobodan ulaz na Tvrđavu Barone. Sve zainteresirane za obnovu šibenske kulturne baštine pozivamo na predavanje o obnovi šibenskih Tvrđava putem EU fondova od 10 sati u prostoru gastro-kulturnog centra Tvrđave Barone. Predavanje će održati Josip Pavić, stručni suradnik za kulturnu baštinu Tvrđave kulture Šibenik.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti