HR
EN

Jazz svjetske klase na Tvrđavi Barone!

12.07.2019.

U utorak, 16. srpnja, na pozornicu nad gradom stiže jazz diva Denise Jannah. Jedna od najboljih pjevačica na svjetskoj suvremenoj jazz sceni, na Tvrđavu Barone stiže na zadovoljstvo svih ljubitelja vrhunske glazbe koji će u intimnom ambijentu uživati od 21:30 sati.

Podrijetlom iz Surinama, Jannah od sedamdesetih živi i radi u Nizozemskoj. Iako je prvotno upisala pravni fakultet, ljubav prema glazbi je prevagnula. Nakon završetka studija na glazbenom konzervatoriju u Utrechtu snimila je album prvijenac Take it From the Top. Svojim drugim izdanjem A Heart Full of Music priskrbila prestižnu nagradu Edison Jazz Vocal Award.

Uslijedili su nastupi na svim većim jazz festivalima diljem svijeta, na kojima je publiku osvojila svojim bogatim, ugodnim i iskrenim glasom punim emocijama. Nastupala je i u mjuziklima, pred nizozemskom kraljevskom obitelji te svjetskim moćnicima, a u glazbenu povijest ušla je kao prva nizozemska pjevačica koja je potpisala za renomiranu izdavačku kuću Blue Note, što je rezultiralo trima samostalnim albumima. Prema njoj smimljen je i dokumentarni film "Denise Jannah – New Lady in Jazz", što je potvrda da se zaista radi o imenu koje će ostati zapamćeno u svijetu glazbe.

Iz njenih kantautorskih ostvarenja da se iščitati da se radi o pjevačici izvrsnog vokala i snažnog izričaja, što se može pripisati činjenici da se bavi i pisanjem poezije. S druge strane, obrade jazz standarda njenom izvedbom dobivaju novu dimenziju.

Publika je već imala priliku slušati Jannah na hrvatskim jazz festivalima,  no nastup na Tvrđavi Barone pružiti će sasvim novo iskustvo. Kako i sama kaže, jazz je prvenstveno sloboda, stoga ne čudi koketiranje s ostalim žanrovima glazbe kojima iznova širi glazbene horizonte. U tome će joj na tvrđavi pomoći vrhunski glazbenici: gitarist Ratko Zjača, bubnjar Oleg Markov, te Renato Chicco na orguljama.

Nastup jazz pjevačice dio je programa Strane B, što znači da je ulaz slobodan članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom.

Valja napomenuti da će se i u ponedjeljak, 15. srpnja, tvrđavom širiti zvuk jazza u kombinaciji s rockom i funkom, zaslugom M.S.A.Q. kvarteta čiji je prošlotjedni koncert bio odgođen zbog vremenskih neprilika.

Stoga, početak tjedna provedite na Strani B uz vrhunsko muziciranje, opuštenu atmosferu, osvježavajuću ponudu bara te pogled bez premca!

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti