HR
EN

Jazz genij Gregory Porter na Tvrđavi sv. Mihovila!

23.05.2017.

Glazbeni virtuoz, dvostruki dobitnik nagrade GRAMMY čiji talent nadilazi žanr, prostor i vrijeme, u organizaciji  Tvrđave kulture Šibenik i projekta Collage 18.7.2017. stiže u Šibenik!

Već svojim prvim nastupima na nacionalnim televizijama u SAD-u, Gregory Porter pokazao je svoje zavidno umijeće, počevši od The Tonight Show-a i Jimmy Kimmel Live-a te su ga nedugo zatim ESQUIRE i NPR Music proglasili sljedećim velikim američkim jazz pjevačem. Porterov baršunasti glas i njegovu jedinstvenu mješavinu bluesa, jazza i gospela odmah su prepoznali obožavatelji navedenih žanrova, ali i šire te su njegove izvedbe i glazba vrlo brzo postale popularne, omiljene i rado slušane.

Izlazak albuma „Liquid Spirit“, nakon vrlo zapaženih albuma „Water“ i „Be Good“, označio je početak ubrzanog umjetničkog rasta i priznanja Portera na svjetskoj razini. „Liquid Spirit“ postao je globalni fenomen s preko milijun prodanih primjeraka te najviše stream-an jazz album svih vremena s više od 20 milijuna internet preslušavanja. Album je postigao platinum nakladu u Ujedinjenom Kraljevstvu i Njemačkoj, a zlatnu u Francuskoj, Nizozemskoj i Austriji te Porteru 2014. donosi nagradu GRAMMY za najbolji vokalni jazz album.

Porter od ranih 90-tih surađuje s cijenjenim producentom Kamau Kenyattom koji mu je ujedno bio mentor i na fakultetu uvelike usmjerio glazbenu karijeru. Njihova suradnja stvara zbirku jedinstvenih i uzbudljivih pjesama koje spajaju osobne i političke stavove i situacije te nevjerojatnu snagu ljubavi što je 2017. rezultiralo perjanicom dosadašnjeg Porterovog opusa, albumom „Take Me to the Alley“ i novom Grammy nagradom.

Svakom izvedbom, Porter ruši prepreke i podjele, otvara dušu publici i vrata u svijet bezvremenskog jazza. Na Tvrđavi sv. Mihovila stopit će bogatu ostavštinu jazza i soula s modernim ritmovima i stihovima, a ti ćeš imati priliku čuti vrhunske stvari poput „Holding On“, „Don't Lose Your Steem“, „Take Me To The Alley“, „French African Queen“ i mnoge druge! Poslije koncerta čeka te i uzbudljiv aftershow!

Collage je novi projekt na hrvatskoj glazbenoj sceni koji za cilj ima organizaciju glazbenih evenata na specijalnim lokacijama. Koncept Collage projekta zasniva se na kombinaciji live koncerata i aftershow nastupa eminentnih svjetskih DJ-a. Nakon ljetne sezone u Šibeniku, Collage će s atraktivnim programom obogatiti i zagrebačku koncertnu scenu.

Višestruko nagrađivan, američki pjevač i tekstopisac Gregory Porter priprema ti jazz spektakl i jedan od najatraktivnijih koncerata ljetne sezone u Hrvatskoj s vrućom završnicom!

Dođi na Tvrđavu sv. Mihovila, 18.7.2017. u 22 h i doživi večer za pamćenje!

Ulaznice možete kupiti na blagajnama Tvrđave sv. Mihovil i Tvrđave Barone te online u sustavu Eventim ili na Croatia Tickets.

Ulaznice

Postavke pristupačnosti

Zbog koncertnog programa, Tvrđava Barone danas je za posjetitelje otvorena do 19.30 sati. Hvala na razumijevanju!


Today Barone Fortress is open for visitors until 7:30 PM. Thank you for your understanding!