HR
EN

Jazz genij Gregory Porter na Tvrđavi sv. Mihovila!

23.05.2017.

Glazbeni virtuoz, dvostruki dobitnik nagrade GRAMMY čiji talent nadilazi žanr, prostor i vrijeme, u organizaciji  Tvrđave kulture Šibenik i projekta Collage 18.7.2017. stiže u Šibenik!

Već svojim prvim nastupima na nacionalnim televizijama u SAD-u, Gregory Porter pokazao je svoje zavidno umijeće, počevši od The Tonight Show-a i Jimmy Kimmel Live-a te su ga nedugo zatim ESQUIRE i NPR Music proglasili sljedećim velikim američkim jazz pjevačem. Porterov baršunasti glas i njegovu jedinstvenu mješavinu bluesa, jazza i gospela odmah su prepoznali obožavatelji navedenih žanrova, ali i šire te su njegove izvedbe i glazba vrlo brzo postale popularne, omiljene i rado slušane.

Izlazak albuma „Liquid Spirit“, nakon vrlo zapaženih albuma „Water“ i „Be Good“, označio je početak ubrzanog umjetničkog rasta i priznanja Portera na svjetskoj razini. „Liquid Spirit“ postao je globalni fenomen s preko milijun prodanih primjeraka te najviše stream-an jazz album svih vremena s više od 20 milijuna internet preslušavanja. Album je postigao platinum nakladu u Ujedinjenom Kraljevstvu i Njemačkoj, a zlatnu u Francuskoj, Nizozemskoj i Austriji te Porteru 2014. donosi nagradu GRAMMY za najbolji vokalni jazz album.

Porter od ranih 90-tih surađuje s cijenjenim producentom Kamau Kenyattom koji mu je ujedno bio mentor i na fakultetu uvelike usmjerio glazbenu karijeru. Njihova suradnja stvara zbirku jedinstvenih i uzbudljivih pjesama koje spajaju osobne i političke stavove i situacije te nevjerojatnu snagu ljubavi što je 2017. rezultiralo perjanicom dosadašnjeg Porterovog opusa, albumom „Take Me to the Alley“ i novom Grammy nagradom.

Svakom izvedbom, Porter ruši prepreke i podjele, otvara dušu publici i vrata u svijet bezvremenskog jazza. Na Tvrđavi sv. Mihovila stopit će bogatu ostavštinu jazza i soula s modernim ritmovima i stihovima, a ti ćeš imati priliku čuti vrhunske stvari poput „Holding On“, „Don't Lose Your Steem“, „Take Me To The Alley“, „French African Queen“ i mnoge druge! Poslije koncerta čeka te i uzbudljiv aftershow!

Collage je novi projekt na hrvatskoj glazbenoj sceni koji za cilj ima organizaciju glazbenih evenata na specijalnim lokacijama. Koncept Collage projekta zasniva se na kombinaciji live koncerata i aftershow nastupa eminentnih svjetskih DJ-a. Nakon ljetne sezone u Šibeniku, Collage će s atraktivnim programom obogatiti i zagrebačku koncertnu scenu.

Višestruko nagrađivan, američki pjevač i tekstopisac Gregory Porter priprema ti jazz spektakl i jedan od najatraktivnijih koncerata ljetne sezone u Hrvatskoj s vrućom završnicom!

Dođi na Tvrđavu sv. Mihovila, 18.7.2017. u 22 h i doživi večer za pamćenje!

Ulaznice možete kupiti na blagajnama Tvrđave sv. Mihovil i Tvrđave Barone te online u sustavu Eventim ili na Croatia Tickets.

Ulaznice

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti