HR
EN

Ivo Perkušić & Sanctus Domnio predstavljaju fado na Tvrđavi Barone!

27.07.2017.

Ivo Perkušić, akademski je glumac i profesor engleskog i talijanskog jezika i književnosti. Član je glumačkog ansambla Gradskog kazališta mladih u Splitu. Dok je u boravio u Portugalu kroz učenje portugalskog jezika zaljubio se u fado, kojeg i sam počinje pjevati. Imao je niz nastupa u Hrvatskoj.

Nastupao je i u Lisabonu, u poznatoj kući fada "Tasca do Chico" u Bairro Altu gdje se upoznao i s Marizom, jednom od najvećih fado pjevačica današnjice. Pjevajući fado ostvario je jednu od najljepših i najznačajnijih koncertnih suradnji, na Avantgarde Jazz Festivalu u Rovinju, s Anom Mourom, fadisticom svjetskog glasa koja je pjevala s Rolling Stonesima, Princeom...

Na ovogodišnjem 64. Zagrebačkom festivalu, Ivo Perkušić se predstavio s pjesmom "Vrijeme".

Mandolinski orkestar Sanctus Domnio osnovan je 1990. godine pod vodstvom glazbenog pedagoga Marina Katunarića. Od 1991. orkestrom ravna dirigenta Vladimira Lukasa. Orkestar je do sada održao veliki broj koncerata u domovini i inozemstvu (Italija, Vatikan, Njemačka, Austrija, Slovenija, Češka, Španjolska, Crna Gora, Makedonija). Bio je i sudionik brojnih međunarodnih festivala i natjecanja.

Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja za svoj rad. Na svom repertoaru orkestar ima brojne skladbe skladane izvorno za mandolinske ansamble te prerade skladbi za druge orkestre suvremenih i klasičnih skladatelja. 

Orkestar je snimio tri CD-a: Hommage à Marin Katunarić, 1999.; Sanctus Domnio Play Sunko, 2003.; Otoče, 2006.

Oko društva i orkestra Sanctus Domnio formirao se "Splitski mandolinski krug", krug domaćih, prije svega dalmatinskih i splitskih skladatelja. Pored ostalih nagrada i priznanja, Sanctus Domnio je dobitnik i Nagrade Grada Splita iz područja kulture za 2006. godinu. A od 2015. godine i natjecanja europskih mandolinista "Giacomo Sartori" u Ali (Italija) ovaj orkestar nosi titulu  NAJBOLJEG EUROPSKOG ORKESTRA!

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti