HR
EN

I ovu nedjelju puno dobrih razloga za đir do Baronea: Šetnja bedemima s vodičem, dječja radionica i VR igre

01.02.2023.

Nakon prošle slavljeničke nedjelje na Tvrđavi Barone povodom njezinog sedmog rođendana, zbog velikog interesa Šibenčana za još jedan đir bedemima s vodičem i dječjom radionicom, i ove nedjelje bit će niz aktivnosti za Šibenčane i goste! Ulaz na tvrđavu Barone je slobodan,  posjetitelji će moći uz vodstvo vodiča obići zidine, a uz dječju radionicu, Tvrđava kulture opet časti akcijom u Klubu prijatelja. 

„Naša stručna vodstva, odnosno šetnje po tvrđavama uz pratnju vodiča, povjesničara ili arheologa pokazale su se kao pun pogodak, stoga i ovu nedjelju organiziramo obilazak Tvrđave Barone s vodičem koji će okupljenima ispričati sve zanimljive detalje o Baroneu i njegovoj važnosti za Šibenik u 17. Stoljeću. Tura počinje na Baroneu u 11 sati“ pozivaju iz Tvrđave kulture.  

Edukativna, zabavna i prije svega kreativna dječja radionica ‘Pisar kralja Krešimira’ počinje u 11,30 sati, a budući da je broj sudionika ograničen, prijave su obavezne.  

„Davne 1066. godine hrvatski kralj Petar Krešimir IV. izdao je povelju u kojoj se prvi put spominje ime grada Šibenika. Zašto je ta povelja važna i što sve iz nje možemo saznati? Zašto je pisana latinskim, a ne hrvatskim jezikom? Kako je sačuvana, na čemu je napisana i tko ju je pisao? Da bi saznala odgovore na ta pitanja, djeca će na jedan dan u sklopu naše radionice postati kraljevski pisari“, najavljuju iz Tvrđave kulture.  

Polaznici radionice će se upoznati sa sadržajem povelje i vlastoručno će, nalivperom, potpisati povelju u ime kralja Krešimira te je ponijeti kući ili u školu! Radionica je namijenjena djeci starijoj od 7 godina, traje oko sat vremena, a sudionici se prijavljuju na mail adresu citypoint@tvrdjava-kulture.hr do subote u 14 sati. 

Nakon radionice, posjetitelji će se u unutarnjem prostoru caffe bara na Tvrđavi Barone moći ponovno okušati u tematskim VR igrama posebno izrađenima za Tvrđavu kulture! 

„Također, ponavljamo našu akciju 1+1 učlanjenja u Klub prijatelja šibenskih tvrđava. Članska iskaznica, uz slobodan ulaz na Tvrđavu sv. Mihovila, sv. Ivana i Barone, omogućuje i povoljniju kupovinu ulaznica za brojne programe na tvrđavama i u Kući umjetnosti Arsen“, naglašavaju iz Tvrđave kulture.  

Podsjetimo, ulaz na Barone slobodan je sve do kraja veljače. Edukativne i zabavne dječje radionice održavat će se i narednim vikendima u veljači, a za sve informacije o programima pratite stranice Tvrđave kulture kao i Instagram i Facebook profil Tvrđave Barone. 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!