HR
EN

I ovog vikenda Kantunić i Barone mjesta su koja ne smijete zaobići

28.10.2020.

Tjedan u Kantuniću završava novim gostovanjima. U petak, 30. listopada, slikarsku radionicu za djecu održat će Lana Martinović Čala, a već sljedećeg jutra Ana Cukrov odraslima će održati uvod u izradu terarija.

Nakon čitavog tjedna zabavnih aktivnosti u popodnevnim satima, mali kreativni Šibenčani u petak od 17:30 sati okušat će se u slikanju s temperama. Za njih je slikarica Lana Martinović Čala, voditeljica obližnje galerije LANArt i likovnih radionica koje se tamo odvijaju, pripremila posebnu temu – stvaranje šarenog mozaika grada. 

Subota i nedjelja donose nešto sasvim drugačije – izradu terarija, odnosno mini ekosustava biljaka smještenog u jednu staklenku. Ana Cukrov, umjetnica i vlasnica AnAArt studija, u subotu, 31. listopada od 11 u Kantuniću zainteresirat će odrasle za ovaj zadivljujući svijet biljaka. Odgovori na pitanja što je terarij, kako se izrađuje, koje biljke i materijale koristiti u njegovom stvaranju bit će korisni za primjenu teorije u praksi u nedjelju (1. studenog) na Baroneu gdje će od 11 sati odrasli i djeca zajednički izrađivati terarije, a osim znanja od prethodnog dana valja ponijeti i malo mašte.

Kao i do sada, prijave za sudjelovanje nisu potrebne, no kapacitet je ograničen kako bi se ispoštovale mjere i preporuke Nacionalnog stožera. 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti