HR
EN

Hitovi Dušana Šarca u izvedbi Šibenske narodne glazbe -- i u novim aranžmanima

20.06.2017.

Šibenska narodna glazba na Tvrđavi Sv. Mihovila priredit će nezaboravnu večer 29. lipnja: nakon više od 12 500 koncerata održanih u svijetu i onih poklonjenih gradu Šibeniku po prvi put se na pozornicu tvrđave penju ambasadori šibenske kulture kako bi svojim velikim ljetnim koncertom Šibenik je to sugrađanima i gostima predstavili najbolje klapske skladbe i šansone maestra Dušana Šarca – u čast njegovom 75 godina dugom životu i izvanrednom stvaralaštvu.

- Šibenska narodna glazba godišnje izvodi samo dva koncerta, tradicionalni božićni i ljetni koji se prvi puta ove godine odvija na prekrasnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila. To samo po sebi dovoljno govori o kvaliteti, značaju i o ekskluzivnosti ovog programa. Naziv koncerta Šibenik je to poručuje kako je glazba utkana u svaki kamen i sve stanovnike našeg grada, a to potvrđuje i veliki interes naših sugrađana za ovaj koncert.  Sasvim smo sigurni da će se baš ovaj događaj u Šibeniku jako dugo pamtiti – kazala je Gorana Barišić Bačelić, direktorica JU Tvrđava kulture Šibenik.

- U suradnji s maestrom odabrali smo dvadesetak skladbi iz njegovog bogatog opusa za koje se pripremaju novi aranžmani i koje Glazba upravo uvježbava. Među tim skladbama su Šibenik je to, Budi noćas mirno more, Prođi me se, Dobra ti večer mati moja i  drugi veliki hitovi – izjavio je Darko Gulin, počasni predsjednik Šibenske narodne glazbe.

 

Maestro Dušan Šarac najavio je kako će koncert na tvrđavi sv. Mihovila biti jedno lijepo druženje uz Šibensku narodnu glazbu i brojne goste: Đani Stipaničev, Helena Bastić, Ivo Pattiera, Marko Škugor te klape More, Sebeniko, Jadrija i Šufit.

Povodom ovog događaja tvrđava kulture Šibenik članovima Kluba prijatelja šibenskih tvrđava s važećom članskom iskaznicom, daruje svaku četvrtu ulaznicu za ovaj spektakl: na tri kupljene ulaznice, četvrta je gratis. Akcija vrijedi isključivo na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava: tvrđava sv. Mihovila i Barone te City Point šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1).

Ulaznice za koncert Šibenske narodne glazbe se mogu kupiti u City Pointu šibenskih tvrđava (don Krste Stošića 1), na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone, u sustavu Eventima www.eventim.hr te preko sustava www.croatia-tickets.com

Uživajte sa Šibenskom narodnom glazbom na Korak do zvijezda29. lipnja od 21 sat na Tvrđavi sv. Mihovila!

Jer Šibenik je to!

Cijena ulaznice iznosi 100 kuna.

Kupi ulaznicu

On line Eventim
On-line Croatia Tickets

Blagajne Tvrđave sv. Mihovila i Barone
(svaki dan od 9 do 22 sata)

CityPoint
(o
d 8 do 20 sati, osim nedjelje)

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti