HR
EN

Gradonačelnik obišao radove na tvrđavi Barone

02.06.2015.

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić sa suradnicima obišao je danas tvrđavu Barone, te izrazio zadovoljstvo dinamikom radova na uređenju druge, od četiri, šibenske tvrđave.

„Zahvaljujem izvođačima radova i nadzornom inženjeru kao i projektantima, a posebno konzervatorima s kojima smo konstantno u kontaktu. Ovo je primjer dobre suradnje na terenu i radovi se odvijaju bez zastoja. Uz tvrđavu sv. Mihovila, Barone će biti naša nova nadogradnja inovativnom turizmu koji će dugoročno ostvariti Šibenik kao turističku destinaciju koja premašuje granice samo ljetne sezone. Uključujući i Obonjan, koji bi trebao zaživjeti do iduće godine, ponudit ćemo posjetiteljima cjelovitu turističko-edukativnu razvojnu priču.“kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Zadovoljstvo dinamikom radova izrazio je i predstavnik izvođača radova, voditelj gradilišta, Joško Čupić, te kazao kako očekuje završetak radova 5. rujna kako je i ugovoreno.

Dobru suradnju konzervatora i grada potvrdio je, u ime Konzervatorskog odjela Ivo Glavaš: „Na terenu su ispoštovane smjernice struke i Grad je prilikom izvođenja radova, odnosno istraživanja, pokazao maksimalnu fleksibilnost; surađujemo konstantno, redovno održavamo koordinacije i uistinu smo zadovoljni načinom na koji se vodi ovaj projekt.“, kazao je Ivo Glavaš, te naglasio i dobru suradnju s projektantima koji su sve smjernice ukomponirali u projekt.

„Gastro centar je zamišljen kao mjesto na kojem će se prezentirati domaći proizvodi s područja Šibensko- kninske županije. Odabrani stručnjaci selektirat će hranu i piće koje će biti dostupno na tvrđavi, odnosno radit će na kreiranju brenda Barone.“, rekla je Ivana Rupić Bujas, pomoćnica pročelnika za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika dodajući da je to ujedno mjera poticanja razvoja poduzetništva. „Uz gastro centar bit će postavljeni i kosci proširene stvarnosti, za koje su u tijeku javni natječaji, a prikazivat će filmove o životu Šibenika u prošlosti.“, zaključila je Rupić Bujas.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti