HR
EN

Glazbene večeri na Baroneu nastavljaju se uz Hrvatski gitarski kvartet

29.06.2020.

Novo izdanje Strane B sredinom vrućeg srpnja na najvišu pozornicu u gradu donosi glazbeno osvježenje. U subotu 11.7. od 21:30 na Tvrđavi Barone predstavit će nam se Hrvatski gitarski kvartet.

Sastav okuplja renomirane glazbenike i akademske gitariste: Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić. Prvi zajednički koncert kvartet je održao 2016. godine, otkad se kroz turneje te razne suradnje predstavljaju publici. Kao kvartet nagrađeni su nagradom Orlando za svoj nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama, dok su kao pojedinci bili pobjednici raznih natjecanja od kojih se ističu: Andrés Segovia (u Granadi i u Palmi de Mallorci), Christopher Parkening u Malibuu, Schadt u Allentownu (SAD), Maurizio Biasini u Bologni te Michele Pittaluga u Alessandriji.

Uz dugogodišnje iskustvo nastupanja po cijelom svijetu, Hrvatski gitarski kvartet predstaviti će se šibenskoj publici djelima i obradama najvećih skladatelja - Bacha, Piazzolle, Vivaldija - te velikana poput Georgea Gershwina.

Bit će to još jedna nezaboravna topla ljetna večer na Tvrđavi Barone gdje ćemo uživati uz zvuk gitara.

Ulaz na program slobodan je članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom do popunjenosti kapaciteta gledališta, koji je ograničen zbog trenutne epidemiološke situacije.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti