HR
EN

FOTO: Pogledajte kako trenutačno izgleda tvrđava Barone

18.11.2014.

Od početka studenog, otkako su počeli radovi na uređenju, s tvrđave Barone odjekuju zvukovi teških strojeva.

Od početka studenog, otkako su počeli radovi na uređenju, s tvrđave Barone odjekuju zvukovi teških strojeva. Riječ je o projektu ‘teškom’ oko 1,4 milijuna eura, a zajednički ga financiranju Grad Šibenik s oko 300 tisuće eura, te Europska unija s iznosom od gotovo milijun eura.

Dodajmo da iza projekta stoje i članovi Društva za zaštitu baštine Juraj Dalmatinac.

RADI SE PUNOM PAROM

Na radovima rekonstrukcije jedne od ukupno četiri tvrđave koliko ih uokviruje staru gradsku jezgru s kopna i mora radi angažirana je tvrtka Ploter d.o.o. Tvrđava Barone kroz deset mjeseci, koliko se očekuje, da će radovi trajati, trebala bi poprimiti izgled još jedne kulturno – povijesne atrakcije od iznimne turističke vrijednosti kao što se to slučaj sa sestrinskom tvrđavom sv. Mihovila.

Naš fotograf zabilježio je tvrđavu u blatu, povijesne zidine ogoljene do kraja, a kako doznajemo, arheološka istraživanja idu paralelno s radovima te dosad nije bilo nekih novih saznanja.

Barone već neko vrijeme ne sliči na sebe, a iduće godine jedino što će ostati isto kao danas je pogled s vrha tvrđave na Krešimirove krovove.

Dragi posjetitelji, 21. kolovoza Tvrđava sv. Mihovila bit će zatvorena za dnevni posjet od 15 do 17 sati, te od 19 sati, zbog priprema i održavanja koncerta The Stranglersa. Cijena ulaznice za tvrđavu biti će 10% niža. Hvala na razumijevanju!

----

Dear visitors, on August 21st St. Michael's Fortress will be closed for daily visits from 3 PM to 5 PM, and from 7 PM, due to preparations and holding of The Stranglers concert. The daily ticket price will be 10% lower. Thank you for understanding!