HR
EN

Filmska subota na Baroneu u znaku djece!

26.06.2021.

Filmski program Tvrđave Barone nastavlja se večeras, 26. lipnja od 21:30 sati, prvim ovogodišnjim naslovom za najmlađe filmofile! Moj život kao Tikvica, dirljivo i nježno animirano ostvarenje o gubitku i pronalaženju, o ljubavi, prijateljstvu i obitelji, na Barone stiže s programa Zagreb Film Festivala i Kino Europa Online.

Junak filma je devetogodišnji Ikar, dječak velikih očiju i modre kose koji nosi nadimak Tikvica. Kada iznenada ostane bez majke, Tikvica završava u domu za nezbrinutu djecu, gdje upoznaje drugu siročad sa sličnim tragičnim pričama. S vremenom upravo na ovom mjestu Tikvica gradi nova poznanstva, otvara svoje srce i pritom stvara svoju novu obitelj i svoj novi dom.

Empatičan i šarmantan film o odrastanju, izrađen u tehnici stop-animacije, dugometražni je redateljski prvijenac nagrađivanog švicarskog animatora Claudea Barrasa. Scenarij, adaptiran prema romanu Gillesa Parisa, potpisuje francuska redateljica Céline Sciamma, majstorica tankoćutnih i autentičnih priča o krhkom i često izazovnom periodu odrastanja (Lopoči, 2007.; Tomboy, 2011.; Cure, 2014.).

Ova animirana pustolovina koja spaja ozbiljne teme sa svakodnevnim humorom, prenoseći toplu poruku o ljubavi i prijateljstvu, raznježila je publiku prestižnog festivala animiranog filma u Annecyju, kao i članove Američke akademije koji su ju nagradili nominacijom za Oscara u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma.

Sudeći prema posjećenosti prošlogodišnjih projekcija za djecu, i ove subote će na Baroneu vladati vesela atmosfera! Ulaz na projekciju  slobodan je za članove Kluba prijatelja i posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom. Usto, od ove godine ulaznica se može kupiti i isključivo za filmsku projekciju, sat vremena prije početka filma, po cijeni od 20 kuna, a djeca do 18 godina ulaze besplatno.

Iz Tvrđave kulture naglašavaju da se projekcija održava u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama i preporukama, u ograničenim kapacitetima.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti