HR
EN

Europskim sredstvima obnavljati će se cisterne na Tvrđavi sv. Mihovila

03.02.2017.

Na stranicama Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020. godine jučer su objavljeni prvi projekti odabrani za financiranje. Među njima u je i projekt Fortress (Re)invented koji je u lipnju prijavio Odjel za upravljanje objektima fortifikacijskog sustava pri Muzeju Grada Šibenika. Partneri u projektu su Općina Klis, Opština Herceg Novi i Muzej grada Zenice.

Projekt Fortress (Re)Invented, partnerstvo tvrđava s područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore (Šibenik – Klis – Zenica – Herceg Novi), planira dijelove povijesnih spomenika urediti u suvremenom duhu – muzejske postave prikazati modernim tehnologijama i potaknuti nove verzije i vizije kulturnog turizma, s čim je već počela šibenska Tvrđava Barone.

Za dodjelu sredstava u Tematskom prioritetu 3 - Doprinošenje razvoju turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine ukupno je prijavljeno 37 projekata. Projekt Fortress (Re)Invented našao se među pet odabranih za financiranje.

Odobrenim sredstvima se u cisternama tvrđave sv. Mihovila, jedinstvenim povijesnim prostorima, planira projekt kulturnog 3D mappinga, koji će posjetiteljima omogućiti da na sasvim poseban način prožive povijest, sadašnjost i budućnost Šibenika. Ukupna vrijednost projekta je oko deset milijuna kuna.

U narednim danima odabrani kandidati očekuju službeni dopis Joint Monitoring Committee (JMC) u kojem će saznati detalje vezano za odobrena sredstva.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti