HR
EN

Europa uči u od Šibenika, odnosno Tvrđave kulture!

31.03.2021.

Krajem prošle godine Tvrđava kulture prepoznata je kao europski primjer dobre prakse u upravljanju kulturnom baštinom, odnosno kreativnog kulturnog menadžmenta s pozitivnim utjecajem na lokalnu zajednicu. Primjer upravljanja tvrđavama sv. Mihovila i Barone uvršten je u katalog uspješnih praksi s fokusom na adaptaciji i ponovnom korištenju kulturnih spomenika, participativnom upravljanju i kvaliteti intervencija u sklopu Cultural Heritage in Action programa uzajamnog učenja i usavršavanja (program Europske komisije) kojeg provodi konzorcij nekoliko europskih udruženja - Eurocities, KEA, ERRIN, Europa Nostra, Vijeće arhitekata Europe.

Zahvaljujući uspješnom procesu „transformacije tvrđava u značajno kulturno žarište“, Šibenik je odabran kao jedna od lokacija za provedbu programa uzajamnog učenja. Tako će odabrane kulturne ustanove, odnosno njihovi djelatnici, grupe stručnjaka te dionika u kulturnom sektoru od 31. svibnja  do 4. lipnja putem online posjeta iz prve ruke moći čuti o praksama rada Tvrđave kulture, s naglaskom na regeneraciju lokalne zajednice i razvoj publike.

Banner CHINA

Tijekom posjeta, sudionici (njih 24) imat će priliku upoznati se s lokalnim kontekstom grada, čuti korisne informacije i ideje za poboljšanje svojih postojećih lokalnih projekata ili pokretanje novih, ali i prenesena saznanja o ključnim elementima predstavljene prakse preslikati na svoje poslovanje. Posjetima se želi potaknuti interakcija, suradničko učenje i izgradnja inovativnih rješenja u području kulturnog menadžmenta, a zainteresirani se za sudjelovanje mogu prijaviti putem linka do 12. travnja.

Cilj programa Cultural Heritage in Action (Kulturna baština u akciji) je potaknuti europske gradove i regije na razvoj i usvajanje inovativnih rješenja i inicijativa u području kulturne baštine

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti