HR
EN

Tvrđavi kulture Elector za organizaciju eventa godine: Koncert Bonoba nagrađen i drugi put!

04.02.2024.

Koncert Bonoba održan prošlog ljeta na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku osvojio je nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Elector u kategoriji event godine! Nakon lani osvojene nagrade Ambasador za koncert Bonoba, Tvrđava kulture osvajanjem Electora dvaput je dobila priznanje za organizaciju eventa godine.

Nagrade su dodijeljene u subotu navečer u zagrebačkoj Tvornici kulture, a Electora je za organizaciju eventa godine primila voditeljica Odjela programske produkcije Tvrđave kulture Morana Periša.

„Ovo nije samo priznanje struke, nego je i velika motivacija. Zadovoljstvo je što nagrada dolazi za koncert održan u jubilarnoj, desetoj sezoni pozornice na Tvrđavi sv. Mihovila koja je kompletno promijenila i sliku i zvuk Šibenika, a još je veće sto je event godine otvorio šibenski glazbenik Fikcio Monger. Nastavljamo predstavljati i podržavati kvalitetnu glazbu - poručila je Periša nakon osvojenog Electora, uz zahvale žiriju i čestitke ostalim nominiranima.

Bonobo, jedan od najomiljenijih svjetskih glazbenika, majstor kombiniranja stilova i godinama headliner velikih svjetskih festivala, na rasprodanoj Tvrđavi sv. Mihovila svirao je u kolovozu u pratnji svog fantastičnog benda, a u sklopu iznimno uspješne turneje 'Fragments Live'. Publiku je vrhunskim setom zagrijao šibenski DJ Fikcio Monger.

Za najbolji event 2023. godine, koncertu Bonoba na sv. Mihovilu konkurirali su još Azymuth u zagrebačkom Petom kupeu, Decmantel Selectors u tišnjanskom The Garden Resortu i Red Axes u Tunelu u Šibeniku.

Prošla je godina bila jedna od najaktivnijih za elektronsku scenu, a žiri u sastavu od 30 novinara iz uglednih medija koji prate rastuću elektroničku scenu odabrao je nominirane u devet kategorija, dok je publika za svoje favorite glasovala kroz nagradu Elector DJ godine.

Kako hrvatska elektronička glazbena scena iz godine u godinu niže uspjehe i na regionalnoj i na svjetskoj glazbenoj sceni, spomenimo da su nagradu Elector s ciljem valoriziranja scene pokrenuli DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko društvo skladatelja, koproducent je Tvornica kulture, a organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez.

Inače, od zasad najavljenih glazbenika koji će na Tvrđavi sv. Mihovila svirati na ljeto 2024. godine, koncert Gregoryija Portera je rasprodan, a u prodaji su još ulaznice za Kruder i Dorfmeister 3. kolovoza i Trentemoller 14. kolovoza. Nova imena bit će najavljena uskoro.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!