HR
EN

Dokumentarni film "Barone" nagrađen u Zagrebu

01.10.2016.

Zagreb Tourfilm Festival, koji organizira Turistička zajednica grada Zagreba, član je CIFFT-e (Comité International des Festivals du Film Touristique) i obuhvaća međunarodne filmske turističke festivale koji se održavaju diljem svijeta. Na petom izdanju festivala održanom ovaj vikend u Zagrebu međunarodni žiri proglasio je film Barone najboljim hrvatskim u filmom do 60 minuta. Posebnu nagradu za najboljeg redatelja dobio je g. Zoran Budak.

Vrlo smo sretni što je Tvrđavu Barone od otvorenja krajem siječnja ove godine obišlo preko 40 000 posjetitelja, a njeni digitalni sadržaji su već prepoznati od posjetitelja i struke. Želimo se zahvaliti svima koji su sudjelovali na izradi filma, redatelju Zoranu Budaku, scenaristu Tomislavu Žaji, partnerima u projektu Barone, konzorciju Kadei koji je izveo digitalne sadržaje Tvrđave, te konačno svim Šibenčanima koji su u filmu statirali i koji i dalje sudjeluju u našem radu i podržavaju ga.“ Izjavile su prilikom preuzimanja nagrade predstavnice Tvrđave kulture i Grada Šibenika Marijana Kokić i Maja Čeko.

Osvajanjem nagrade na Zagreb Tourfilm festivalu dokumentarni film Barone ostvario je pravo prikazivanja na Međunarodnom festivalu turističkog filma u mjestu Vila Nova de Gaia u Portugalu, gdje će se kroz četiri dana prikazati 301 film iz 52 države. Naš predstavnik se, u konkurenciji s još 28 filmova, natječe za naslov najboljeg dokumentarnog filma.

Dodatno, organizatori IV. međunarodnog festivala arheološkog filma, koji se održava od 3. do 5. studenog u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu, uvrstili su film Barone i prezentaciju o novouređenim šibenskim fortifikacijama u svoj popratni program.

Nagrađeni dokumentarac Barone, osim na pametnom stolu Tvrđave Barone i na Tvrđavi sv. Mihovila, svi zainteresirani mogu pogledati i Youtube kanalu Tvrđave kulture: http://bit.ly/2d16IT8

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti