HR
EN

Djelatnici Tvrđave kulture završili prvi tjedan edukacije vezane za kulturni menadžment

23.03.2021.

Piše: Grad Šibenik / Foto: Valerio Baranović

Pozitivnim utiscima sudionika ispraćen je prvi tjedan treninga na temu "Upravljanje kulturnim resursima - Kulturni menadžment" za članove Kulturno-turističkog savjeta grada Šibenika i djelatnike JU Tvrđave kulture Šibenik. U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić 15 šibenskih djelatnika u kulturi i turizmu uspješno je završilo program prvog tjedna treninga organiziranog od tvrtke Muze d.o.o., jedne od vodećih za interpretaciju baštine i menadžment u kulturi i turizmu u našoj zemlji.

Raznolike ideje i inovacije, naglašen timski rad i mnoštvo primjenjivog znanja rezultat su dosad provedenog programa utemeljenog na participativnom timskom radu. Sudionici dolaze iz sva tri sektora: javnog, privatnog i nezavisnog. Međusektorsko povezivanje i umrežavanje jedan su od važnih benefita i rezultata ovog programa.

Program treninga obogatila su i predavanja iskusnih međunarodnih stručnjaka. U utorak je svoje znanje sa sudionicima podijelila Lidia Varbanova (Kanada), dugogodišnja međunarodna savjetnica i edukatorica. Profesor na Sveučilištu u Leedsu Ben Walmsley (Velika Britanija) sudionike je inspirirao na dublje razmišljanje o mogućnostima financiranja njihovih udruga i organizacija u vremenima izazova i promjena.

Edukacija se nastavlja u travnju kada će se program treninga usredotočiti na stvaranje iskustvenih kulturnih i baštinskih programa u Šibeniku. Pri tome će fokus biti na osvještavanju i radu s ekosustavima korisnika i posjetitelja kao temelja za osnaživanje i razvoj održivog kulturnog-turizma Šibenika.

Edukacija se provodi u okviru EU projekta Grada Šibenika pod nazivom Revitalizacija područja tvrđave sv. Ivan.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti