HR
EN

Dani Kluba prijatelja šibenskih tvrđava - koncert Nine Romić na Tvrđavi Barone

14.05.2018.

Nina Romić, kantautorica osebujnog zvuka, u čast Kluba prijatelja nastupa 8. lipnja od 21 sat na Tvrđavi Barone! Prepoznata od publike i kritike u čitavoj regiji, svoj najnoviji album Sloboda predstavit će posjetiteljima s pratećim glazbenicima. Na ovaj način, slavlje s našim članovima Kluba prijatelja protegnut će se na dvije divne večeri i na obje tvrđave.

Nina Romić stvara već godinama. Iza nje su tri uspješna albuma, Daljine, Ptica i Stablo, na kojima se etablirala jednostavnim neposrednim pristupom muziciranju, dolazeći do čvrstog izričaja, ali istovremeno i samozatajnog minimalizma. Pjesme ''Savršeno običan dan'', ''Bicikl'', ''Pismo'' ili ''Sasvim osjećajan stih'' odišu Nininim istančanim senzibilitetom koji joj je donio zasluženi status jedne od najsnažnijih kantautorica na ovim prostorima.

Ova svestrana umjetnica također vodi projekt ''Začarana Močvara'', kojim se široj publici predstavljaju i na taj način promiču neafirmirani alternativni kantautori. Na taj način hrvatska scena preplavljena mainstream izvođačima uz Nininu pomoć zaviruje u jedan drugačiji, čišćii svijet glazbe i lirskog izraza.

Nakon dvogodišnje pauze, Nina izdaje album Sloboda koji će promovirati i na Tvrđavi Barone. Materijal s ovog albuma ponešto je drugačiji od dosadašnjeg i izražava šarenilo utjecaja i Nininu moć preobrazbe u svaki žanr. Potraga za unutarnjim čovjekovim svijetom, nekim temeljnim borbama i idejama, rezultirala je glazbom još raskošnijom od one na koju nas je Nina navikla. Gitara, premda vječna nit vodilja, ovog puta upletena je u čvrstu mrežu zvuka kvalitetnih suradnika poput klavijaturista Frederica Lanza, basista Karla Cmrka i bubnjara Petra Cvahte. Uz tako jednu moćnu pratnju, Nina se otisnula na put istraživanja novih, dubljih dimenzija, nadilazeći stilove i vrijeme, ne gubeći pritom temeljni dio svog glazbenog identiteta.

Ulaznica nema u slobodnoj prodaji, svi zainteresirani koncertu mogu prisustvovati uz predočenje važeće iskaznice Kluba prijatelja. Podsjećamo i na otvaranje naše Sezone dobrih vibracija 07. lipnja na Tvrđavi sv. Mihovila uz Urbana & 4! Preostale ulaznice za koncert Urbana su dostupne u malom broju, zato požurite po svoju u naš City Point i pridružite nam se s početkom ljeta u još jednoj sezoni!

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti