HR
EN

Čuveni violinist Stefan Milenković i ansambl Sudar Percussion na Tvrđavi sv. Mihovila!

12.05.2017.

Jubilarna 10. Musica Appasionata i Tvrđava kulture Šibenik udružile su snage i predstavljaju jedinstveni spoj klasike i elektronike 12.7.2017. na Tvrđavi sv. Mihovila! Najljepša pozornica na otvorenom u istoj večeri ugostit će jednog od najvećih svjetskih violinista Stefana Milenkovića u pratnji pijanista Rohana De Silve s programom „Freedom of classic“ nakon čega slijedi scenski spektakl - nastup atraktivnog udaraljkaškog ansambla Sudar Percussion s projektom Oxygen i obradama Jean Michel Jarrea, začetnika francuske elektronske glazbe.

Svoju prestižnu karijeru Stefal Milenković započeo je u vrlo mladoj dobi. Kad mu je bilo 10 godina, nastupao je na božićnom koncertu u Washingtonu za tadašnjeg američkog predsjednika Ronalda Reagana. S 14 svirao je papi Ivanu Pavlu II, a već sa 16 izveo svoj tisućiti koncert. I dan danas, najmlađi je student koji je magistrirao na muzičkoj akademiji u Beogradu. Imao je 19 godina. Svoju vještinu usavršio je na Juilliardu u New Yorku pod tutorstvom gospođe Dorothy DeLay.

Dobitnik brojnih nagrada koje je zaslužio i kao violinist i kao umjetnik od samih početaka osvaja pažnju i srca. Uz to što je glazbeni velikan, velik je i humanitarac. Kao glazbenik širokih stilskih interesa, Milenković je nastupao i s poznatom grupom Gorillaz u jednom od najpoznatijih svjetskih atrakcija – Apollo Theatru u Harlemu, New York City. Nedavne suradnje uključuju nastupe s nagrađivanim Edinom Karamazovom, kao i glazbeno partnerstvo s gitaristom Vlatkom Stefanovskim i njegovim triom, gdje Milenković istražuje područje improvizacije i akustične i električne violine.

Na Tvrđavi sv. Mihovila, Stefan će nastupati u pratnji pijanista Rohana De Silve. De Silva svoj je talent usavršio na prestižnoj Kraljevskoj glazbenoj akademiji u Londonu i Julliardu gdje je usko surađivao sa cijenjenom violinisticom Dorothy DeLay, kao i Milenković. Dobitnik je mnogih nagrada i stipendija, a njegovi nastupi često su osvajali televizijske i radijske kanale. Pijanist De Silva tražen je i zapažen od strane mnogih renomiranih violinista poput Itzhaka Perlmana, Cho-Liang Lina, Midorija, Joshua Bella, Vadima Repina, Gil Shahama koje je pratio na njihovim turnejama i nastupima te svojom profesionalnošću i originalnošću doprinosio harmoniji i uzvišenom doživljaju glazbe.

Ansambl Sudar Percussion s druge će strane, u svojem prepoznatljivom ritmu nadopuniti Stefanovu virtuoznost te klasičnu glazbu dodatno približiti publici atraktivnim udaraljkaškim nastupom. Ovi otkačeni samoborski glazbenici specifični su po nastupima ispunjenim vrhunskom muzikalnošću i inovativnošću uz velike doze humora. Sudar Percussion izvodi i spaja poznata djela klasične i popularne glazbe na originalan način, a da su rado slušani potvrđuju njihovi brojni nastupi diljem svijeta. Također, ansambl svojim stvaralaštvom kontinuirano radi velike iskorake u promociji udaraljkaške glazbe u Hrvatskoj.

Čarobnu večer ponad Šibenika otvorit će šarmantni Stefan, čuveni srbijanski violinist, međunarodno tražen solist i recitalist s istaknutom kreativnošću, profesionalnošću i karizmom. Milenković, jedan od najvećih violinista generacije nastupao je na mnogobrojnim svjetskim pozornicama, s renomiranim orkestrima i dirigentima, a sada dolazi na Tvrđavu sv. Mihovila s piano pratnjom koju izvodi Rohan de Silva.

Nakon njihovog nastupa, neopterećeni žanrovskim odrednicama, palice u ruke uzimaju članovi Sudar Percussiona i donose izvedbu elektronske glazbe skladatelja Jean Michel Jarrea u akustično-udaraljkaškim verziji. Originalan zvuk stvoren od elemenata elektronske, world-music, jazz, klasične i popularne glazbe pozitivne je kritike dobio i od samog skladatelja, J. M. Jarrea s kojim Sudar nastavlja suradnju na projektu Oxygen.

Na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, 12.7.2017. čeka te nesvakidašnji doživljaj, vrhunski glazbenici i najbolje što klasična glazba može pružiti!

Ulaznice možete kupiti na blagajnama Tvrđave sv. Mihovil i Tvrđave Barone te online u sustavu Eventim ili na Croatia Tickets.

Ulaznice

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti