HR
EN

Croatian Travel Festival na Tvrđavu sv. Mihovila dovodi svjetska imena putopisne scene!

28.04.2019.

Dugovječna šibenska kulturna manifestacija, Croatian Travel Festival ove će godine nadmašiti sva dosadašnja izdanja! Službeni program i partneri predstavljeni su u ponedjeljak 29. travnja na konferenciji za medije.

Kroz 23 zanimljiva predavanja s 33 predavača na 4 prekrasne lokacije (klub Azimut, Tvrđava sv. Mihovila, Trg Ivana Pavla II, Trg 4 bunara) ovogodišnji Festival svojim posjetiteljima će od 21. - 26. svibnja 2019. godine približiti uzbudljivi svijet putovanja.

- Tri dana festivala rezervirana su za ekološki projekt Hrvatskog kluba putnika "Adria Aid - za čisti Jadran!". Projekt će započeti 13. svibnja velikom akcijom čišćenja podmorja šibenske obale. Kroz period od 15 dana čišćenje obale od mula Krke do plaže Banj predvodit će šibenski ronilački klub Mediterraneo, uz vikend gostovanja ronilačkih klubova iz drugih gradova. Na sudjelovanje su pozvani i zainteresirani volonteri, a prijaviti se mogu putem maila info@hrvatskiklubputnika.com. Akciju će popratiti i edukativni dio projekta, koji će uključiti okrugli stol na temu problema plastičnog otpada u moru, projekciju filma „A plastic ocean“, ekološke radionice za djecu te predavanja aktera iz područja ekologije, ronjenja te održivog turizma. Sav prikupljeni otpad bit će po završetku akcije predan na reciklažu - predstavio je Nikola Baraka, direktor Hrvatskog kluba putnika - organizatora festivala.

Treći dan festivala obilježit će izložba putopisne fotografije te putopisni kviz. Četvrti dan publika će čuti tri priče šibenskih avanturista i putnika s njihovih ekspedicija. Od petka do nedjelje na festivalskim pozornicama izmjenjivat će se poznata i manje poznata imena u svijetu putovanja, održat će se šesta po redu dodjela nagrada Dijana Klarić te koncert grupe Pavel. Baraka je s posebnim zadovoljstvom najavio vrhunac Festivala - predavanje Gorana Milića, koji će po završetku svog izlaganja preuzeti ulogu moderatora i voditi intervju sa svjetski poznatim britanskim književnim i televizijskim putopiscem Levisonom Woodom, a sve to na prekrasnoj kulisi Tvrđave sv. Mihovila.

Projekt Festivala podržava i grad Šibenik kao i Turistička zajednica grada Šibenika.

Zamjenik gradonačelnika grada Šibenika Paško Rakić naglasio je važnost manifestacije za Šibenik te njegovu vrijednost u turizmu. Očekuju se mnogi pozitivni efekti dovođenjem internacionalnih imena u Šibenik, pogotovo kada se radi o priznatim novinarima koji će u ovom slučaju iskusiti čari Krešimirova grada i donijeti pozitivne efekte na popularizaciju Šibenika i njegove okolice kao turističke destinacije, istaknuo je direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole.

Ovogodišnji vrhunac Festivala održat će se u subotu 25. svibnja od 20:00 sati na Tvrđavi sv. Mihovila što je veliki iskorak u organizaciji. U tom segmentu izuzetno je vrijedno partnerstvo s javnom ustanovom Tvrđava kulture Šibenik.

Jedan od najvažnijih ciljeva Tvrđave kulture Šibenik jest podrška u produkciji i razvoju kulturnih programa lokalnih dionika i izuzetno nam je drago što smo ove godine još snažnije povezali šibenske tvrđave i  Croatian Travel Festival koji je nesumnjivo jedan od najprepoznatljivijih kulturnih programa u Šibeniku. Često kažemo da je Tvrđava sv. Mihovila prostor doživljaja stoga je baš njena već nadaleko poznata ljetna pozornica najbolje mjesto za ispričati nezaboravne avanture i dojmove s putovanja. I Goran Milić i Levison Wood sigurno su tijekom svojih putovanja mnogo puta ostajali bez daha, ali i bili nadahnuti prirodnim i kulturnim ljepotama dalekih krajeva. Nadamo se će ambijent tvrđave jednako inspirirati i njih i publiku i da će svima ostati i nezaboravnom sjećanju ova šibenska svibanjska večer - zaključila je Gorana Barišić-Bačelić, ravnateljica javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik.

 

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti