HR
EN

Budite dio filmskog projekta Connecting Cinemas!

01.12.2020.

U trenucima kad se svijet suočava s pandemijom i projekt Connecting Cinemas morao se prilagoditi novoj situaciji. U zemljama europskih partnera na snazi su stroge mjere, ulice su poluprazne, restorani i kafići ne rade, kina su većinom zatvorena, a ako su i otvorena, sjedala su mahom prazna...

Velike se promjene događaju u svijetu, stoga je u sklopu projekta Connecting Cinemas osmišljena je serija kratkih filmova On the Way To My Cinema koja za cilj ima dokumentirati atmosferu na ulicama europskih gradova prikazujući put do lokalnih kina i utjecaj pandemije na svakodnevni život. Svi su dobrodošli da snime svoje rutine, ulice i šetnju ili vožnju do omiljenog kina, pokazujući na taj način koliko nam je pandemija svima promijenila svakodnevicu.

Samim time ostvarit će se i jedan od osnovnih ciljeva ovog projekta: povezivanje publike iz više zemalja, dijeljenje iskustava i promatranje trenutne situacije iz različitih perspektiva. Više detalja o samom snimanju i dijeljenju sadržaja pogledajte na službenoj stranici projekta Connecting Cinemas in Rural Areasa kako u Šibeniku izgleda šetnja do omiljenog ljetnog kina pogledajte u kratkom videu koji je snimila Tvrđava kulture.

O PROJEKTU

Connecting Cinemas in Rural Areas projekt je kojim partneri rade na povezivanju europske publike razvojem zajedničkih programa, organizacijom kulturnih događanja i simultanih kino projekcija koje će pružiti posve novo iskustvo gledanja filmova istovremeno povezujući publiku iz različitih europskih regija te jačati svoje kapacitete.

U projektu, uz vodećeg partnera, njemačkog kino-kulturnog centra Neue Kammerspiele iz Kleinmachnowa, uz Tvrđavu kulture Šibenik, sudjeluju još: Public Art Lab (Njemačka), Amza Pellea Cinema (Rumunjska), Cinema Star, (Grčka), M2C Institute for Applied Media Technology and Culture at the City University of Applied Sciences (Njemačka), Amsterdam University of Applied Sciences (Nizozemska) i KEA European Affairs Brussels (Belgija).

Projekt je financiran od strane Europske komisije iz prioriteta "Europa spremna za digitalno doba", a provodi se u okviru poziva Cinemas as Innovation Hubs for Local Communities. Ukupan proračun projekta je 611.455,00 eura, od čega se iznos od 72.440,00 eura odnosi na proračun Tvrđave kulture Šibenik.

 

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost JUK Tvrđava kulture Šibenik i ni na koji način ne odražava stavove Europske Komisije/MEDIA Policy, Audiovisual Industry & Media Support Programmes.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti