HR
EN

Benjamin Clementine oduševio nastupom i raspjevao odlično raspoloženu publiku na Tvrđavi sv. Mihovila!

16.08.2023.

Britanski glazbenik Benjamin Clementine napravio je odličnu atmosferu, raspjevao, ganuo i animirao šibensku publiku sinoćnjim maestralnim nastupom na Tvrđavi sv. Mihovila!

Od početka koncerta osebujni Clementine trudio se u nastup uključiti publiku koja je sinoć bila jako dobro raspoložena. Za nastup na Tvrđavi sv. Mihovila koja ovo ljeto obilježava desetu koncertnu sezonu nosio je košulju s tradicionalnim šibenskim vezanim ukrasima boulama, a u svom već dobro prepoznatljivom stilu nastupao je bosonog.

Ovacije je izazvao i izlazak mladih šibenskih gudača i gudačica koji su se glazbeniku pridružili na pozornici. Riječ je o iznimno talentiranim glazbenicima proizašlima iz šibenske Glazbene škole Ivana Lukačića koji danas grade uspješne karijere. Benjaminu su se sinoć na pozornici pridružili; Lucija Stanojević i Lana Plančić na violinama, Lovre Tunuković i Nina Lucia Perina na violončelima te Zagrepčanka Dora Šimunić na violi.

- Fala, fala, fala, fala – ponavljao je talentirani britanski glazbenik sinoć nakon povratka na bis.

Benjamina Clementinea kritika stavlja u rang bezvremenskog Leonarda Cohena i sjajne Nine Simone, New York Times uvrstio ga je na popis 28 genija koji su definirali kulturu 2016. godine, a Francuzi su mu dodijeli titulu viteza za umjetnički doprinos.

Prilično je impresivan i njegov životni put; s 19 godina iz Londona je odselio u Pariz gdje je neko vrijeme živio kao beskućnik i svirao gitaru na ulicama, u metrou i po barovima stvarajući svoj prepoznatljivi stil. Clementine se okušao i u glumačkim vodama, a glumački debi na velikom platnu imao je u najnovijoj ekranizaciji Dine.

Clementineova glazba, koju karakterizira kombiniranje klasike i popa, iscrtana maestralnim klavirskim potezima na kojima gradi pjesme praćena iznimno upečatljivim tenorom, nerijetko i glazbene kritičare ostavi bez riječi, dok ništa manje osebujni nisu ni njegovi live nastupi u što se sinoć uvjerila i publika u Šibeniku!

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti