HR
EN

Asaf Avidan prvi puta u Hrvatskoj!

06.03.2020.

Jedan od najtalentiranijih pjevača današnjice premijerno će se predstaviti hrvatskoj publici na pozornici Tvrđave sv. Mihovila, 4. kolovoza! Nakon internacionalnog uspjeha, platinastih i zlatnih naklada studijskih albuma, nastupa na najvećim festivalima i rasprodanih solo turneja, Asaf Avidan u Šibeniku će predstaviti i nove materijale s albuma čija se premijera očekuje u kolovozu ove godine.

Ekspresivan i androgin glas Asafa Avidana, koji jednako podsjeća na Jeffa Buckleyja koliko na Ninu Simone, najbolje je opisao Jon Pareles za New York Times - piše kao Leonard Cohen, pjeva kao Robert Plant, a ima karizmu kabare performera.

Svoje putovanje, potragu za istinom i iskrenošću, kako sam karakterizira svoju umjetnost, ovaj umjetnički genijalac započeo je relativno kasno, kao 26-ogodišnjak, potaknut bolnim prekidom dugogodišnje ljubavne veze. Nastaje tada mini-album Now that you're leaving, od strane publike i kritike odmah prihvaćen u rodnom Izraelu. Nedugo zatim, 2006. godine, Asaf okuplja bend nazvan Mojos s kojima slijede albumi Reckoning, Poor Boy – Lucky Man i Through The Gale koji su zabilježili zavidan uspjeh i doprli do šire publike. Svjetsku popularnost stekao je remiksom Reckoning Song (One Day) njemačkog DJ-a Wankelmuta koji se popeo na vrhove glazbenih ljestvica i zabilježio ogroman komercijalan uspjeh.

Snažna umjetnička vizija odvela ga je u samostalne vode, kada 2012. godine nastaje izrazito uspješan Different Pulses kojim Asaf Avidan otkriva nove načine umjetničkog izražavanja i izmiče žanrovskim klasifikacijama, ispipavajući mogućnosti modernoga popa. Slijede introspektivni Gold Shadow i Study on Falling  u kojima elementi jazza, folka, soula, rocka i bluesa, uhvaćeni u mrežu snažnih Avidanovih tekstova i jedinstvene vokalne interpretacije, prodiru duboko u istine ljudske emocije.

Stoga će Avidanove obožavatelje koji su ujedno korisnici Mastercard® i Maestro® kartica obradovati vijest da ostvaruju ekskluzivno pravo na kupnju ulaznica od srijede, 11. ožujka u 12 sati, putem sustava Eventim. Oni najbrži ostvaruju i popust od 15% na cijenu ulaznice.

Ostalima će ulaznice biti dostupne od petka, 13. ožujka (od 12 sati), online u sustavima Eventim i Croatia Tickets te na blagajnama Tvrđave sv. Mihovila i u City Pointu (Don Krste Stošića 1). Cijena early bird ulaznica iznosi 230 kn, a od 15. travnja narast će na 260 kn.

I ove je koncertne sezone Tvrđava kulture u City Pointu osigurala vjernim članovima Kluba prijatelja s 10% popusta pri kupnji ulaznica za koncerte u vlastitoj organizaciji (individualnim članovima na jednu, a obiteljskim na kupnju dvije ulaznice). Na istom mjestu vlasnici Addiko Bank kartica ostvaruju 5% popusta pri kupnji ulaznice za navedene koncerte.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti