HR
EN

Ansambl LADO na pozornici Tvrđave!

20.07.2015.

Najpoznatiji hrvatski profesionalni folklorni ansambl LADO gostuje na Tvrđavi sv. Mihovila u srijedu, 22. srpnja 2015. godine s početkom u 21 sat! Ansambl LADO osnovan je prije 65 godina sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Ovaj profesionalni folklorni ansambl često se naziva putujućim muzejom baštine koji umjetnički obrađuju i izvode najljepše primjere glazbene i plesne tradicije. Čuvari su hrvatske kulture koji posjeduju jedinstvenu kolekciju izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti, a plesače, svirače i pjevače Lada prepoznala je publika diljem svijeta, od Royal Albert Hall u Londonu do City Centre u New Yorku ili Sydney Town Hall-u, samo su neke od pozornica na kojima su oduševili, a to će još jednom napraviti na najljepšoj pozornici Jadrana.

''Jako nas veseli nastup u jedinstvenom ambijentu tvrđave sv. Mihovila koja nam je nakon prošlogodišnjeg koncerta ostala u predivnom sjećanju. Šibenska publika koja je s oduševljenjem pratila svaki pokret plesača na pozornici bila je fantastična. Vjerujemo da će i ove godine publika uživati u Goranskom balu, Starim splitskim plesovima, Zagorskim drmešarima, Linđu i drugim tradicijskim plesovima iz raznih hrvatskih krajeva''- izjavio je Krešimir Dabo, ravnatelj Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.

Ulaznice po cijeni od 120 kuna mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: Tvrđava sv. Mihovila, Muzej grada Šibenika, u sustavu Eventima (Dallas Music Shop, kiosci Tiska, Petrol benzinske postaje), na www.eventim.hr i www.croatia-tickets.com, u turističkim agencijama Mag Tours, Nik i Kompas te na štandovima u turističkim središtima Šibenika, Vodica i Primoštena.

Posebna pogodnost za sve članove Kluba prijatelja Tvrđave sv. Mihovila za nadolazeći koncert ansambla Lado je popust na cijenu ulaznice koja za njih iznosi 80 kn. Svoju povlaštenu ulaznicu, uz predočenje članske iskaznice, članovi Kluba prijatelja mogu kupiti na blagajnama Tvrđave sv. Mihovila i u Muzeju grada Šibenika.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!