HR
EN

40 godina Klape Bonaca na Tvrđavi sv. Mihovila

11.03.2019.

Klapa Bonaca koncertom na Tvrđavi sv. Mihovila, 20. lipnja obilježit će četrdesetu godinu svog djelovanja. Večer puna emocija označit će vrhunac bogate karijere šibenske klape, koja će i nakon ovog slavlja nastaviti svoj rad obilježen ljubavlju prema glazbi.

Bonaca će u toploj ljetnoj večeri na tvrđavu donijeti glazbeni presjek dugogodišnje karijere. Zidinama tvrđave  tokom večeri odzvonit će neke od uspješnica poput „Dalmacijo, slušaj ovo“, „U lipoj toj Dalmaciji“, „Oči boje lavande“, „Ludo more“, „Ljubav će prominiti sve“

Slavljeničkom koncertu pridružiti će se brojni gosti među kojima su Zorica Kondža, Tedi Spalato, pijanistica Gordana Pavić i Nera Gojanović. Dio koncertne večeri posvećen je voljenom prijatelju, Oliveru Dragojeviću, a upravo će njegov sastav Dupini instrumentalno pratiti cjelovečernji program. Šibenskoj publici klapa je pripremila još iznenađenja – o čemu se radi saznati će se u narednim mjesecima!

Tokom godina Bonaca je bilježila promjene članova, no Goran i Zdravko Gulin, Krešimir Pelajić, Dražen Ševerdija, Miroslav Šupe i Boris Cukrov, prepoznatljive su i uvijek voljene šibenske glazbene figure. U dugovječnoj karijeri izdali su 19 albuma i nastupali na gotovo svim bitnim festivalima u Hrvatskoj, dok su u inozemstvu predstavljali Hrvatsku i klapsko pjevanje na festivalu mediteranskih zemalja na Malti i Korzici. Bilježe brojna međunarodna gostovanja, a posebice pamte audijenciju kod pape Ivana Pavla II. Kontinuiran rad od četiri desetljeća svjedoči o predanosti glazbi i gradu Šibeniku, stoga je Tvrđava sv. Mihovila logičan izbor za obilježavanje ove velike obljetnice.

Klapa Bonaca može se nazvati i čuvarom tradicije klapskog pjevanja u Šibeniku, o kojem je pisao još i Juraj Šižgorić. Od tada je vrijednost klapskog pjevanja prepoznata i šire, te se danas ono nalazi na popisu zaštićene nematerijalne baštine Hrvatske, zahvaljujući upravo sastavima poput Bonace.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti