HR
EN

S Tvrđave sv. Mihovila poslan pozdrav ljetu!

23.06.2021.

Glazbeni festival koji je lani, koroni usprkos i unatoč, uspješno organiziran na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku i to prvog dana ljeta, 21. lipnja, godinu dana kasnije narastao je na dva puna dana i okupio 22 domaća benda i izvođača u jedinstveni glazbeni kolaž.

Riječ je o mladim, neovisnim, talentiranim glazbenicima koji su najviše pogođeni novonastalom situacijom, a čiji rad čini hrvatsku scenu iznimno raznovrsnom. Svima je zajednički nazivnik odličan autorski rad na koji publici treba skretati pažnju, a s druge strane omogućiti glazbenicima da se upravo pred publikom izraze. Tvrđava se pokazala kao pravo mjesto za to!

Lagane svirke uz zalazak sunca, predstavljanje novih singleova i albuma, potpuno premijerni nastupi uživo, energični pop-rock i electro-fusion izvedbe, gomila pozitivne energije – to je Let's Rock 2!

RAZNOLIK PROGRAM NA TRI POZORNICE

Žanrovski raznolik popis izvođača činili su mahom akteri nezavisne scene, svirajući na tri pozornice: na, podno i među zidinama tvrđave. Pokazalo se da je ovaj festivalski koncept pun pogodak, ako je suditi po publici koja je u kratkom vremenu mogla uživati u vrhunskim svirkama na jedinstvenoj lokaciji.

Oba su dana započela svirkama uz zalazak sunca na PARKing stageu, a čast da otvore ovogodišnje izdanje festivala pripala je sjajnom mladom bendu Pitaj klince. Na istoj pozornicu su nastupili i Doringo sa svojim uvijek zanimljivim eksperimentalnim skladbama koje uživo poprimaju novu dimenziju, riječki glazbenik White on White koji je otvorio drugi dan festivala, te predstavnici lokalne, šibenske glazbene scene Magul.  

Kako je sunce zalazilo, pozornica podno zidina tvrđava pojačavala je zvuk i tempo. Prvi dan su sjajne premijerne nastupe u Šibeniku odradili Lika Kolorado i Mark Mrakovčić, dok su drugog dana publiku „rasturili“ Žen i M.O.R.T.  

GLAVNA POZORNICA 

Nastupe na glavnoj pozornici tvrđave, koja slovi za jednu od najljepših jadranskih pozornica, povela je Mary May, koja osvaja svojim vokalom i lakoćom izvedbe, kao i Je Veux koja je na istom mjestu nastupila drugog festivalskog dana.

Svoj premijerni nastup pred publikom na velikoj pozornici tvrđave odradio je i duo marisol, a pred okupljene na tribinama stali su i Kensington Lima čiji se karakteristični ljetni zvuk savršeno uklopio u ambijent tvrđave.

Posljednji nastupi na glavnoj pozornici pripali su riječkim snagama The Siids i Borisu Štoku, s kojima je publika plesala i na tribinama i na pozornici. 

PLESNO ISPOD TRIBINA

Kao i prošle godine, pozornica ispod gledališta tvrđave bila je rezervirana za plesne ritmove i elektroničke bendove. Niz je započeo Peki Pele, kojem je ovo bio prvi nastup uživo. No, ako je suditi po publici koja je plesnim korakom ispratila njegove pjesme, budućih nastupa neće manjkati. U sličnom tonu nastavilo se i nastupima „povratnika“ na Let's Rock – Rolo, a plesalo se i na kozmički disko nemanje

Sjajna kantautorica i multiinstrumentalistica Sun U je svojom šibenskom premijerom osvojila publiku electro-pop zvukom, dok je Reper iz sobe na tvrđavu unio dašak hip-hopa uz zarazan funk groove. Raznolikosti su pridonijeli i vrhunski instrumentalni sastavi - Sfumato (glazbenici koji su inače dio kolektiva JeboTON), te sastavi koji su zatvarali festivalske večeri – Kozmodrum prvog dana te šibenski The Fogsellers koji su dali finalni pečat ovogodišnjem izdanju Let's Rocka

Osim vrhunske glazbe i dobrih vibracija, festival je nastavio i sa širenjem pozitivne eko priče. Održiviji režim održavanja glazbenih događanja započet je s prošlogodišnjim izdanjem festivala, otkada svi posjetitelji svoja osvježenja piju iz čaša za višekratno korištenje koje su ujedno i odličan festivalski suvenir.

Sudeći po energiji koja je vladala dva dana na tvrđavi, nasmijanim licima i najpopularnijem outfitu – festivalskim majicama i ruksacima, nema sumnje da publika već sad željno iščekuje novu rundu!

 

Fotogalerije prvog i drugog dana dostupne su na FB stranici Tvrđave sv. Mihovila.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!